rss
facebook
Date:year:month:day:Event and Materials:Country:City:

What is Ahice? czech hungarian polish slovak english

Az AHICE szolgáltatást azokra gondolva indítottuk el, akik mindennapi munkájukat segítve vagy akár személyes kiváncsiságtól vezérelve naprakész információkkal szeretnének rendelkezni a művészettörténet szakterületét érintő eseményekről, újdonságokról Közép - Európa négy országában:
Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában.

Elsősorban mégsem a lehető legnagyobb mennyiségű információ átadása a célunk. Sokkal inkább útjelzőként szeretnénk működni, rámutatva a mára már gyakran áthághatatlannak tűnő hírhalmazban az információ forrásaira: magukra a szervező intézményekre.

A múzeumi, oktatási, tudományos vagy szervezési feladatokat végző intézmények miután regisztráltatták magukat, egy jelszó segítségével közvetlenül vihetnek be adatokat a rendszerbe. Mindez lehetővé teszi azt, hogy az AHICE szolgáltatás honlapján megjelenő saját információkat az intézmények folyamatosan, közvetlenül frissíthessék.

A szolgáltatást folyamatos, nemzetek közti együttműködés tartja életben. Az AHICE partnerek - minden országban egy-egy intézmény - vállalt feladata a regisztrálás és az állandó kapcsolattartás. Ezt a munkát közvetlenül a partnerek által delegált rendszergazdák végzik, segítve a regisztrált intézményeket a sikeres adatbevitelben. Az AHICE projekt magyarországi partnere a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, rendszergazdája pedig dr. Marton Erzsébet. Kapcsolatfelvétel a rendszergazdával a Contact kategórián keresztül, magyar nyelven lehetséges.

Az AHICE honlap alapvető kínálati körét további szolgáltatásokkal is gazdagítottuk. Előjegyezve az ingyenes Subscription szolgáltatást a legfrissebb híreket saját e-mail postánkból olvashatjuk. A művészettörténészek közti személyes kapcsolatfelvételt van hivatva megkönnyíteni az a címlista, ami Contact list néven található meg a honlapon.
Külön ajánljuk a keresők ( Search, Advanced search ) használatát, segítségükkel a honlapon található információk kiválasztott kategóriák szerint kereshetők vissza.

Reméljük, hogy szolgáltatásunk a művészettel hivatásszerűen foglalkozóknak hatékony munkaeszköze, a művészetkedvelőknek pedig "kellemes útitársa" lesz.